Frank van Halem

Axel’s Bike Shop

Frank van Halem

Axel’s Bike Shop

”“Een welkom gevoel staat voorop, omdat er niets mooier is dan je  passie te mogen delen met anderen

 

Wij spraken met eigenaar Frank van Halem van Axel’s Bike Shop.

Axel’s Bike Shop in Heerhugowaard werd in 1989 opgericht en begon met één Amerikaanse motorfiets. Vandaag de dag is het uitgegroeid tot een echte motorshop met ruim dertig jaar ervaring in de motorwereld, onder leiding van Frank van Halem. Het team bestaat uit zeven ervaren en gepassioneerde motorliefhebbers die klaar staan om van A tot Z te helpen bij de aanschaf van een motorfiets. Daarnaast onderhouden en repareren ze alle merken, zo gaan hun klanten goed de weg op. Axel’s Bikeshop biedt kwaliteit en diversiteit, met een brede keuze in verschillende typen nieuwe motorfietsen en occasions. Sinds kort is de winkel ook Royal Enfield dealer, en heeft het een uitgebreid assortiment aan vlotte, moderne en bovenal veilige kleding en helmen.

De motorwereld is erg afwisselend en hecht, aldus Frank. Geen dag is hetzelfde en hij gaat iedere dag met een grijns naar de winkel. De hartstocht voor motoren zit bij veel klanten diepgeworteld, wat het werk enorm gezellig maakt. Het vinden van de juiste motor voor een klant is één, maar de totale verkoopbeleving is net zo belangrijk. Daarom ziet hij het niet als ‘simpelweg verkopen’, maar het delen van een passie. Niet alleen nieuwe klanten zijn welkom, ook bestaande klanten en liefhebbers kunnen altijd binnen stappen voor een kopje koffie en een leuk gesprek.

“Eén keer iemand een motorfiets verkopen kan iedereen. Als je diegene echter kan helpen bij het vinden van een tweede, derde of misschien zelfs vierde motorfiets, dat vinden wij het belangrijkst. Zo bouw je aan een langdurige en nauwe relatie met je klant.”

Ook in de motorwereld vinden er constante ontwikkelingen plaats. Waar men vroeger zonder enig idee de winkel in stapte, hebben klanten tegenwoordig online al veel onderzocht. Dat maakt het werk echter niet minder aantrekkelijk, in tegendeel; Frank vindt het ontzettend leuk wanneer hij mensen met zijn kennis over de verschillende typen en merken extra kan informeren én zelf nog wat opsteekt van de klant.

Middels advertenties op de analoge informatiekasten van Suurland Outdoor bouwt Axel’s Bike Shop verder aan zijn naamsbekendheid in de regio. Door zichtbaar te zijn in het straatbeeld zijn ze in staat om meer mensen te bereiken die nog niet bekend zijn met het bedrijf. Op dit moment heeft Axel’s Bike Shop een opvallende uiting naast het kaartbeeld op twee informatiekasten in de gemeente Medemblik, waar regelmatig motorrijders langs rijden.

 

zelf ook aan de slag?